Torsdag 28.3 2019 kl. 19

Amensamtal / Paul Hansen

Fotografens perspektiv
Samtal

I vårens samtalsserie vill vi diskutera verkligheten och sanningens roll i vår samtid.

Min, din, vår, deras verklighet – skiljer de sig åt eller är de likadana? De senaste åren har begreppet “fake news” blivit vida utbrett, där desinformation sprids med uppfattningen om att vara verklighet. I samband med detta har även många bilder dykt upp utanför sina originalsammanhang, för att som ett “bildbevis” beskriva någonting som inte har hänt. Men speglar fotografier någonsin verkligheten precis så som den är? När en fotograf väljer ett perspektiv, utesluts ju också ett annat. Hur ska man förhålla sig till detta?

Paul Hansen är bildjournalist på Dagens Nyheter. Hans arbete tar honom runt knuten och jorden där han med penna och kamera försöker spegla de människor och historier han möter. 2017 blev han nominerad till Stora Journalistpriset och hans bok Being There har blivit dubbelt prisbelönt av Svenska Publishingpriset. Han har även bland annat blivit vald till Årets Fotograf åtta gånger.

Amensamtal 2019 / Versioner av verkligheten
Estradsamtal kring samhälls- och existentiella frågor med inbjudna gäster. Samtalsledare Johan Ernstson, kyrkoherde. Samtalen arrangeras av Svenska kyrkan Tjörn, Tjörns kommun, Sensus och Nordiska Akvarellmuseet.

Fri entré, begränsat antal platser.

Torsdag 7.3 / Åsa Wikforss
Torsdag 28.3 / Paul Hansen
Torsdag 9.5 / Fredrik Holmberg