Tisdag 31.10 kl 15

Bohus stickning på nytt

Hantverkskafé och föreläsning med Viveka Overland
Föreläsningar

Tillsammans med Bohusläns museum bjuder vi in till en eftermiddag fylld av hantverksglädje och textila uttryck! Lyssna på en spännande föreläsning om Bohus stickning samtidigt som du fortsätter på ditt egna textilprojekt och tar en kopp kaffe med andra hantverksgelikar.

kl 15 Hantverkskafé
Nybörjare eller erfaren – ta med ditt eget hantverk hemifrån, stickning, broderi eller virkning, och dela erfarenheter med andra. Från kl 15 är det drop in och museet bjuder på fika!

kl 16 Föreläsning / Bohus stickning på nytt
I slutet av 1990–talet arrangerade Bohusläns museum i samarbete med textilformgivare Solveig Gustafsson en retrospektiv utställning om Bohus stickning, ett textilföretag som var verksamt under åren 1939–1969. Det bildades som ett initiativ för att fattiga familjer i Bohuslän skulle få sysselsättning och ekonomi och utvecklade efter hand ett exklusivt konsthantverk med världsrykte.

Viveka Overland, knuten till Bohusläns museums förlag och enheten för kulturmiljövård, har skrivit boken Bohus stickning på nytt : the revival. Hennes engagemang i Bohus stickning har resulterat i artiklar, föreläsningar och ett stort intresse från media och allmänhet.

Fri entré, museet bjuder på fika.

Arr. Nordiska Akvarellmuseet / Bohusläns museum