12–13.1 2019 kl. 11.30–18.00

Butoh / Body Weather

Workshopledare: Carmen Olsson
Kurser

I samband med att projektet Butoh möter Ikebana presenteras på museets övervåning under hösten och vintern välkomnar vi Carmen Olsson med sin workshop Body Weather till museet.

Workshopen är öppen för alla med intresse för att undersöka kroppens fysiska närvaro. Inga förkunskaper krävs, men arbetet kräver ett helhjärtat deltagande.

Body Weather, som är en utveckling ur den japanska dansformen Butoh, grundades på 1980-talet i Japan av dansaren Min Tanaka. Arbetet har hämtat delar från bland annat österländsk och västerländsk dans, idrott, kampsport och teaterträning.

Body Weather är en bred och mångsidig träning för att utveckla fysisk och mental medvetenhet och närvaro. Det är ett undersökande arbete med fokus på kropp, sinne och mötet med omgivningen. Body Weather innefattar ett vitt spektrum av övningar från intensivt dynamiska och fysiska till sensitiva och subtila övningar. Kroppen är precis som vädret i ständig förändring genom ett oändligt och komplext system av processer som uppträder i och utanför kroppen. Body Weather är ett sätt att utforska sin egen kropp, gruppen och omgivningen, inomhus eller utomhus.

Carmen Olsson är dansare, koreograf och landskapsarkitekt som sedan 1993 har arbetat med Body Weather i Japan, Europa och Australien. Hon har skapat ett stort antal dansföreställningar för olika situationer och scenrum.
Hemsida: www.carmenolsson.com

Pris:
395 kr inkl. entré till museet, exkl. mat och boende.

Boka:
Mejla till kurser@akvarellmuseet.org
Anmälan senast 21.12.