Torsdag 14.3 2019 kl. 19

En s(c)en torsdag / Drottningsylt – alla svenska drottningar på ett bräde!

Med Josefinito och Robert Noack
Scen

En s(c)en torsdag är ett koncept producerat av Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé och Tjörns kultur- och teaterförening. Vi vill göra torsdagskvällarna till en anledning att mötas för att dela kulturupplevelser av alla dess slag!

DROTTNINGSYLT
Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Storråda till Silvia. Där emellan träffar vi Karin Månsdotter, Kristina och så klart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) - alla på en dryg timme via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Information om arrangemanget
Josefin "Josefinito" Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen sen 2007. Vinnare av På Spåret 2017/18 i SVT. Har synts i bl a Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo och Kändisbarnvakten.

Robert Noack är sångare och skådespelare som i fyra år spelade rollen som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Har senast setts i Billy Elliott och My Fair Lady på Stockholms Stadsteater.

Prisinformation
Biljettpris: 200 kr, 150 kr för medlemmar/Scenpass, 100 kr under 26 år.
Biljett köps via: www.tjorn.riksteatern.se eller via direktlänk.

EN S(C)EN TORSDAG
En plats, en scen, en torsdagskväll kl. 19. Tillsammans möts vi för att ta del av ett lustfyllt program av kultur i alla dess former. Här får humor, teater och mat plats med poesi, dans och konst. En s(c)en torsdag är ett koncept producerat av Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé och Tjörns kultur- och teaterförening och vi vill göra torsdagskvällarna till en anledning att mötas för att dela upplevelser. Och, ha trevligt förstås.

En s(c)en torsdag presenterar 2019:
21.2 – Shanthi med H
14.3 – Drottningsylt med Josefinito och Robert Noack
2.5 – Sara Granér och Brita Björs