Torsdag 2.5 2019 kl. 19

En s(c)en torsdag / Sara Granér och Brita Björs

Scen

En s(c)en torsdag är ett koncept producerat av Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé och Tjörns kultur- och teaterförening. Vi vill göra torsdagskvällarna till en anledning att mötas för att dela kulturupplevelser av alla dess slag!
 

Diktläsning, kontrabas och live-teckning
Illustratören och författaren Sara Granér har satt samman sin instagramföljetong "dagens dikt" till poesiboken Blixt från oklar himmel. Musikern Brita Björs har ljudsatt boken vilket resulterat i en performance med diktläsning, bildvisning, kontrabas och sång. Under kvällen kompletteras detta dessutom med live-teckning av Sara Granér.

Sara Granér & Brita Björs
Sara Granér har sedan hon debuterade år 2008 med boken Det är bara lite AIDS kommit att bli en av Sveriges mest välkända satiriker och serietecknare. I hennes bilder finns både humor, underfundighet och samhällskritik. Serierna har kunnat läsas i tidningar såsom Galago, Aftonbladet, ETC och Dagens Nyheter. Sara Granér har också haft flera separatutställningar och medverkat i utställningar i bland annat Rom och Tokyo. Med sin sjätte och senaste bok Blixt från oklar himmel gör hon dessutom debut som poet.

Brita Björs är i grunden folkmusiker men experimenterar idag med flera olika musikaliska projekt. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har även arbetat på Folkteatern i Göteborg. Det går att titulera henne som sångare, musiker, musiklärare, kompositör och scenkonstnär. Utöver hennes egna musikprojekt arbetar hon på olika sätt på och runt scenen, bland annat som konferencier men också med undervisning och som kursledare, på musikskolor och med orkestrar. Brita Björs leder även Skånska kören i Lund.

Biljettpris: 150 kr, 100 kr för medlemmar och under 26 år
Köp biljett här
I mån av plats går det att köpa biljett på plats i entrén från kl. 18.00.

EN S(C)EN TORSDAG
En plats, en scen, en torsdagskväll kl. 19. Tillsammans möts vi för att ta del av ett lustfyllt program av kultur i alla dess former. Här får humor, teater och mat plats med poesi, dans och konst. En s(c)en torsdag är ett koncept producerat av Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé och Tjörns kultur- och teaterförening och vi vill göra torsdagskvällarna till en anledning att mötas för att dela upplevelser. Och, ha trevligt förstås.

En s(c)en torsdag presenterar 2019:
21.2 – Shanthi med H
14.3 – Drottningsylt med Josefinito och Robert Noack
2.5 – Sara Granér och Brita Björs