Lördag 19.1 2019 kl. 11.30 & 15

explora.

En dansinstallation om utforskande
Scen

Hösten och vintern 2018/2019 bjuder museet på fem stycken föreställningar under temat Nya Blickar. Med utgångspunkt i den pågående utställningen med Maria Nordin sker uppträdanden med teater, musik och dans. Välkomna att se på Maria Nordins konst med nya blickar när den tolkas utifrån skådespelares, musikers och dansares ögon!

explora. med Delta Dance Company:
En armrörelse som inte behöver vara mer än så. Ingen baktanke, det var den vi gillade. Om jag manipulerar dig så kan du kanske röra dig som jag vill. En ny stil, ett nytt sätt att röra sig på. Ett nytt sätt att bli sedd på. I ett annat rum kan vi uppleva en annorlunda känsla, men vi är ju fortfarande i samma hus. Vi är små öar man kan uppleva var för sig när man vill och hur man vill. Spänningen i att dansa tillsammans, utan dig kan jag inte röra på mig. Vi är solister som arbetar i en grupp men något ska alltid störa harmonin. Ingenting behöver betyda något mer än att det var så här vi ville göra det.

I denna föreställning tar de unga dansarna med sig besökarna på en annorlunda visning i utställningen där de blir till levande konstverk. Under hösten har ungdomsdanskompaniet Delta Dance Company från Tjörns kulturskola, under ledning av koreografen Zara Zeidlitz, skapat en nytänkande dansupplevelse på Nordiska Akvarellmuseet. Föreställningen är en installation, specifikt skapad för att äga rum i museets utställningshall bland Maria Nordins konst. Installationen bygger på dansarnas och koreografens egna upplevelser och tankar kring konsten.
 
Koreograf: Zara Zeidlitz
Dansare: Jinky Jakobsson, Olivia Linton Sjöström, Emma Schroderus, Isabelle Andreasson
 
Föreställningens längd: ca 30 minuter

 
I samband med föreställningen har museet fri entré under dagen.