6.11 2020 kl. 20

Grund / Franska Trion

Scen

Med anledning av covid-19 virusets spridning har Nordiska Akvarellmuseet beslutat att ställa in all programverksamhet t.o.m. 30 april 2020. Detta påverkar Grund-konserten med Franska Trion 17 april, som inte kommer att genomföras under våren. Nytt datum för konserten blir istället fredagen 6 november 2020. Alla biljetter som redan har bokats kommer att vara giltiga det nya datumet. Vi kommer även att godkänna återköp om du inte har möjlighet att nyttja din biljett i höst, kontakta isabelle.felczak@tjorn.se. För att köpa biljett till 6 november, se länk längre ner på sidan.

Du kan läsa mer om hur Nordiska Akvarellmuseet agerar för att minska smittspridningen här.
 

_____

Sedan starten i Göteborg 2002 har Franska Trion blivit ett kultförklarat band som sakta men säkert spelat till sig en allt större publik. 2013 var de förband åt Håkan Hellström och genom åren har de samarbetat med en mängd olika artister. Deras tionde album Dom ensammas planet från 2019 har beskrivits som en resa från mörker till ljus. Musiken som bandet spelar är ett kapitel för sig och svår att jämföra med något annat. Texterna är drabbande, på samma gång banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Bandets liveframträdanden har en stark intensitet och närvaro, musiken rör sig från det aggressiva till de mjukaste viskningar. Vi ser fram emot att få ta del av detta när Franska Trion äntligen spelar på Grund-scenen 6 november!

Konsertstart kl. 20 fredag 6 november 2020

Entré: 200 kr
Köp konsertbiljett här
Buss Göteborg–Kungälv–Skärhamn T&R: 100 kr
Köp bussbiljett här

Information om konsertbuss
Göteborg–Kungälv–Skärhamn T&R

(Tiderna är ungefärliga)
Avgång Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 17.30
Stopp för påstigande vid Kungälvsmotet kl. 17.45
Ankomst Nordiska Akvarellmuseet kl. 18.30
-
Avgång Nordiska Akvarellmuseet kl. 22.00
Stopp för avstigande vid Kungälvsmotet kl. 22.45
Ankomst Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 23.00

Museet har kvällsöppet!
Fri entré mellan kl. 16–20!

Äta?
Boka gärna bord på Vatten Restaurang & Kafé​

GÅ PÅ GRUND
Grund fyller fem år! För femte året i rad presenterar vi Grund, ett konsertkoncept producerat av Tjörns kommun, Vatten Restaurang & Kafé och Nordiska Akvarellmuseet. Idén bakom serien har hela tiden varit att erbjuda kvalitativ musik inom ett brett spektrum med spännande artister i en intim miljö till ett rimligt pris. Under de år som har gått har vi presenterat inte mindre än 13 konserter på vår scen och fler ska det bli under 2020. Vi tror på spännande möten mellan artisten, lyssnaren och den omgivande naturen, där flashiga scenshower inte tillåts stå i vägen för musikens budskap. Vi tror att det är en bra grund att stå på.

Artister som tidigare har gästat Grund: Mattias Alkberg, Sophie Zelmani, José Gonzáles, El Perro Del Mar, Mikael Wiehe, Vasas Flora & Fauna, Jens Lekman, Joel Alme, Frida Hyvönen, Anna Järvinen, Marit Bergman, Hanna Järver, Edda Magnasson och Niki & the Dove