Fredag 21.2 2020 kl. 20

Grund / Mattias Alkberg

Scen

Mattias Alkberg var sångare och gitarrist i indierock-bandet The Bear Quartet som skivdebuterade 1992 och samma år publicerades Alkbergs första diktsamling. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige. Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, både på ett personligt och samhälleligt plan. Sammanlagt har han gett ut inte mindre än 8 böcker, 27 album och 26 EPs i eget namn och med The Bear Quartet. 2013 gjorde Alkberg en hyllad föreställning på Dramaten och hans musik har även blivit till kortfilm. Hösten 2018 släpptes albumet Åtminstone artificiell intelligens – hans tjugosjunde i ordningen. Vi är glada att kunna presentera Mattias Alkberg som vårens första Grund-artist 2020!

Konsertstart kl. 20.

Entré: 200 kr
Köp konsertbiljett här.
Buss Göteborg–Kungälv–Skärhamn T&R: 100 kr
Köp bussbiljett här.
 

Information om konsertbuss
Göteborg–Kungälv–Skärhamn T&R

(Tiderna är ungefärliga)
Avgång Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 17.30
Stopp för påstigande vid Kungälvsmotet kl. 17.45
Ankomst Nordiska Akvarellmuseet kl. 18.30
-
Avgång Nordiska Akvarellmuseet kl. 22.00
Stopp för avstigande vid Kungälvsmotet kl. 22.45
Ankomst Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 23.00

Museet har kvällsöppet!
Fri entré mellan kl. 16–20!

Äta?
Boka gärna bord på Vatten Restaurang & Kafé

GÅ PÅ GRUND
Grund fyller fem år! För femte året i rad presenterar vi Grund, ett konsertkoncept producerat av Tjörns kommun, Vatten Restaurang & Kafé och Nordiska Akvarellmuseet. Idén bakom serien har hela tiden varit att erbjuda kvalitativ musik inom ett brett spektrum med spännande artister i en intim miljö till ett rimligt pris. Under de år som har gått har vi presenterat inte mindre än 13 konserter på vår scen och fler ska det bli under 2020. Vi tror på spännande möten mellan artisten, lyssnaren och den omgivande naturen, där flashiga scenshower inte tillåts stå i vägen för musikens budskap. Vi tror att det är en bra grund att stå på.

Artister som tidigare har gästat Grund: Sophie Zelmani, José Gonzáles, El Perro Del Mar, Mikael Wiehe, Vasas Flora & Fauna, Jens Lekman, Joel Alme, Frida Hyvönen, Anna Järvinen, Marit Bergman, Hanna Järver, Edda Magnasson och Niki & the Dove