12.7, 19.7, 26.7, 2.8 & 9.8 2018

Jazz på Vatten

Njut av sommarkvällarna på Vatten Restaurang & Kafé
Scen

Spendera dina sommarkvällar på Vatten Restaurang & Kafé med underbar livemusik, god mat och härliga viner! Jazz på Vatten är tillbaka och denna säsong bjuder på många spännande namn. Oavsett om du vill ta något att äta eller kanske dela på en spännande flaska naturligt vin med någon du tycker om är ni välkomna att uppleva musiken och atmosfären tillsammans på restaurangen! 

Vatten Restaurang & Kafé öppnar kl. 17.30.
Spelningarna börjar kl. 20.00.
Fri entré!

BOKA BORD

Frågor:
info@restaurangvatten.com / 0304–670087

Artister:
12 juli Maja-Karin Fredriksson
19 juli / Amanda Andréas
26 juli / Tolfan Band
2 augusti / The storm and the fire
9 augusti / Malin Wättring med vänner

_____

Maja-Karin Fredriksson
Maja-Karin Fredriksson har tonsatt västkust-rotade poeten Ebba Lindqvist dikter. Under kvällen kommer hon, bland mycket annat, spela låtar från skivan "Jag Begär Bara Havet" som släpptes i februari 2018. Maja-Karins musik är suggestiv och samtidigt oförställt rak när den bär fram Ebba Lindqvists mer än halvsekelgamla texter. Den vittnar om en återhållen passion, något som lurar under ytan. Trots och melankoli färgar stämningen när havet och kastvindarna blir förlösande naturkrafter att svepas med i. 

Amanda Andréas
Amanda Andréas musik tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Amanda Andréas är sångerskan och låtskrivaren med ena foten i Monica Zetterlunds jazzklaver och andra på popscenen. Med hyllningar från bl.a. HYMN och internationella ColoRising Magazine med ord som "rent guld" och "some of the most gorgeous sounds coming out of the Nordic region" är hon i år aktuell med sitt debutalbum.

Tolfan Band
Låtarna väljs med omsorg och på repertoaren finns tolkningar av Nina Simone, Simon & Garfunkel, Bob Dylan och Edith Piaf samt de allra fräckaste blueslåtarna Tolfan band vet, helt enkelt någonting du inte kan missa en torsdagskväll! Tolfan band spelar musik med känsla där intentionen är att skapa skön atmosfär för ett lyssnande öra eller en svängom, varför inte på bryggan utanför? Musikerna i bandet är alla verksamma i Göteborg. Sångerskan Hannah Tolf är känd på den svenska bluesscenen, i jazzsammanhang och för sitt säregna sound.

The storm and the fire
The Storm And The Fire framför egenskrivet material samt klassiker inom country och blues. Med rötter i den tradition som Carter Family, Lightnin’ Hopkins, Jean Ritchie och Big Mama Thornton efterlämnat, framförs musiken med ett originellt och eget uttryck. Med nerv och tyngd levererar duon både twangiga countrystämmor och en rå smäktande pianoblues.

Malin Wättring med vänner
Malin Wättring är en av Sveriges mest lovande saxofonister och kompositörer. Hon verkar på den moderna jazzscenen både nationellt och internationellt och har spelat med grupper som Bohuslän Big Band, Nils Landgrens Jazz Baltica All Star Big Band, Fire! Orchestra och Susanna Risberg trio. 2015 släppte hon kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8 och 2018 släpptes uppföljaren Harvest där Malin skrivit musik för Bohuslän Big Band och hennes egen kvartett. 2017 utnämndes hon till Årets kompositör på P2's Jazzkattengala. Denna gång har hon med sig några av Göteborgs finaste musiker för att avsluta våra härliga jazzkvällar för denna sommar. Ni kommer få höra en och annan bedårande sommarvals, jazz i sommarkläder och några egna alster av bandets medlemmar.