Onsdag 8.8 2018 kl. 12–16

Ocean by Sight & Sound / Gunilla Hansson

En del av Västerhavsveckan
Verkstäder

Under Västerhavsveckan genomför Nordiska Akvarellmuseet projektet Ocean by Sight & Sound, med två konstnärer som utgår från havet och vattenlivet i sina verk. Gunilla Hansson genomför en workshop där deltagarna får arbeta med havet ur olika perspektiv. Samma dag presenterar ljudkonstnären Maria Hilmersson-Landgren verket Endless Wave, Concert i museets samlingssal.  Läs mer om performanceakten här.

Både workshop och performance är öppna för alla som vill delta, fri entré.

Vad sägs om havet? / GUNILLA HANSSON
Med utgångspunkt i textverket Sjungande invånare på museets brygga, som berör hur havet stiger i Stilla Havet och kan göra en liten folkgrupp på en ö hemlösa, kommer vi i workshopen att förhålla oss till vatten och havet ur olika perspektiv. Havet som förutsättning. Havet som upplevelse. Havet som både förbindelse och gräns. Du kan också hitta ditt helt egna förhållningsätt till det vatten som omger oss. Med färg, papper och återbruk av akvarell kan var och en som önskar uttrycka sig om havet. Fri entré, ingen föranmälan.

Om konstnären:
Gunilla Hanssons personliga uttryck känns igen i de mest skiftande medier. Hon rör sig vant genom fotografi, teckning, installation och måleri. Hansson navigerar sitt konstnärskap efter en tydlig kompass. Sedan sent 1990-tal har hon konsekvent undersökt platsens betydelse. Poetiskt och konceptuellt lyfter hon fram, beskriver och kartlägger människans möte med sin omgivning. Sjungande invånare (2001) är ett verk av Gunilla Hansson som håller i workshopen. Hon har sedan avslutande studier på Konsthögskolan Valand 1993 varit verksam som konstnär med utställningar, offentliga uppdrag och pedagogisk verksamhet.

_____

VÄSTERHAVSVECKAN – en temavecka för havsmiljön
​Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Läs mer om programmet på deras hemsida.