Lördag–söndag 20–21.1 2018 kl 11–16

One flower, One leaf #4

Ikebana applicerat på det urbana landskapet. Workshop med Martina della Valle och Satoko Hatayama.
Kurser

Ett projekt av Martina della Valle i samarbete med Satoko Hatayama

Helgen 20–21 januari kommer den fjärde omgången av Martina della Valles pågående konstprojekt One flower, One leaf att äga rum på Nordiska Akvarellmuseet. Workshopen kommer att hållas på engelska av konstnären själv, bägge dagar mellan kl 11–16.

Efter en introduktion till Ikebanas ursprung (som är en japansk tradition inom blomsterarrangemang) tar sig workshopen ut i det omgivande landskapet kring Nordiska Akvarellmuseet. Vi undersöker närområdet och under utflykten samlar vi på oss fragment av den växtlighet som kan tänkas finnas under årstiden (växter, grenar, kvistar, osv). Efter instruktion från Ikebana–läraren Satoko Hatayama fortsätter workshop–deltagarna att i museets verkstad skapa sina egna blomsterarrangemang och växtkompositioner, vilka senare kommer att fotograferas av Martina della Valle. På detta vis blir deltagarnas kompositioner en del av konstnärens fotografiska arkiv över projektet.

Workshopen hålls på engelska.

Pris:
Fri entré (lunch ingår ej)

Anmälan:
E-posta rec@akvarellmuseet.org.
Sista dag för anmälan är 12 januari.
(max 12 deltagare)

Deltagarna ska medta vas, sax/sekatör, väska att bära växter i, samt kläder som passar utomhus i januari–vädret. Med anledning av julhelgerna kommer mer information att skickas till anmälda deltagare omkring den sista anmälningsdagen i januari.

_____

Om projektet:
Projektet är ett pågående och expanderande konstverk som består av ett arkiv med fotografier av stilleben. Fotografierna är resultat av de workshops som hålls i olika städer i samarbete mellan konstnären och en Ikebana–lärare. Tidigare episoder har hållits i Prato, i Rom och i Bozen i Italien. Nu äger fjärde sessionen rum i Skärhamn, Sverige.

One flower, One leaf har sin grund i studiet av konstformen Ikebana. Syftet är att skapa en kollektiv undersökning av relationen mellan den traditionella formen för blomsterarrangemang och den vilda vegetationen i det bebodda landskapet. Den fotografiska dokumentationen av arrangemangen utgör ett porträtt och en karta över den växtlighet som finns i landskapet kring Nordiska Akvarellmuseet under just denna tid på året.

Klicka här för att läsa mer om projektet.

Om konstnären:
Martina della Valle (f. 1981) lever och arbetar i Florens, Italien och Berlin, Tyskland. Hon tog sin examen i fotografi 2003 på the European Institute of Design i Milano. Som fotograf har hon samarbetat med flera internationella magasin, med Istituto Europeo di Design i Milano och med F16 Schule i Berlin. 2007 studerade hon visuell konst vid the Fondazione Ratti CSAV i Como och erhöll stipendium från the Dena Foundation på the Centre des Recollets i Paris. 2009 var hon inbjuden till ett residens från the Air Onomichi i Japan. 2011 hade hon separatutställningar vid Kuhn Gallery (Berlin) och METRONOM (Modena). 2012 deltog hon i utställningen Madeinfinlandia. 2013 ställde hon ut på Galleria Artopia (Milano), Hochstrasse 45 (Berling), MIC (Faenza) och MAXXI (Rom). Under 2014 hade hon en separatutställning på Italienska kulturinstitutet i Paris, Frankrike. Läs mer på hennes hemsida.