12.7-14.7 2019

Sommarens akvarelläventyr! / Ewa Peva Evers

Kurser

Välkomna till sommarens akvarellkurs vid havet i det paradisiska Bohuslän. Under tre intensiva dagar med tillgång till den stora, ljusa och välutrustade experimentverkstaden kommer praktiska övningar varvas med demonstrationer och teoretiska genomgångar. Du kommer att få kunskap om akvarellmåleriets möjligheter och hur man kan utnyttja akvarellpigmentens skilda karaktärer för att framställa olika ytor, linjer och strukturer. Vi övar på att blanda akvarellfärgerna till många sköna kulörer och utforskar vilka tekniker som ger färgformerna lyster, intensitet och transparens. Motiven - former, kroppar och volymer hittar vi i klipplandskapets natur och hos människorna omkring oss.

Vi låter oss inspireras av pågående utställning där verk av Mats Gustafson visas. En av kursdagarna finns en modell på plats, vilket ger möjligheter till spännande övningar, såsom kroki, teckning av dans och rörelse, skissteknik och modeteckning. Med olika slags pennor, kritor, tusch och akvarell kommer du få testa kreativa metoder att förenklat och snabbt gestalta volym, kroppsspråk, material och textur.

Från kursen hoppas vi att du får med dig lustfylld inspiration, bra och matnyttiga tips och trix, som du kommer ha glädje av på ditt fortsatta måleriäventyr.

Kursen hålls på svenska och vänder sig till dig med grundkunskaper i akvarell.

Ewa Peva Evers är konstnär och kursledare, bosatt och verksam i Stenungsund. 

Hemsida: www.ewaevers.se 

Pris: 5 100 kr inkl. lunch på Vatten Restaurang & Kafé och fika, exkl. material och boende.

Kurstider: 

Anmälan senast 14.6 2019

Fredag kl. 9.00-17.00

Lördag kl. 9.00-17.00

Söndag kl. 9.00-17.00

Boka kursen här