Lördag 11.11 2017 kl 13 & 16

Familjeföreställning: Sten, sten – bubbla dig!

Musik och scenkonst för barn 5–9 år
Scen

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt.

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

Sten, sten – bubbla dig! riktar sig till barn från 5 till 9 år. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med i föreställningen. Historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet Koto. Instrumentet själv bär historien och visdomen. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Sten, sten – bubbla dig! spelas av och med den nybildade duon Momonga. Se trailer till föreställningen här:

 

 

Pris:
0–25 år: Fri entré
26–: 150 kr
Förbokning:
0304–60 00 80
rec@akvarellmuseet.org

 

_____

Om Momonga:
Momonga är en svensk/japansk duo som tillsammans skapar musik och scenkonst för barn. Deras första produktion Sten, sten – bubbla dig! hade offentlig premiär i april 2017. Momonga arbetar processinriktat där det musikaliska mötet, leken och gemensamma skaparkraften blir byggstenar som leder till den färdiga föreställningen. Deras konstnärliga drivkraft är ett poetiskt berättande där kroppen och olika udda instrument för föreställningen framåt. Vid sidan om sången används koton (japansk stränginstrument) och flera olika slagverk, som steel tongue, spikar, quarquab, plasthinkar och borstar i olika storlekar, trummor, med mera... ljud av vatten och metall. Momonga betyder “flygande ekorre” på japanska och duon består av Lotta Sjölin Cederblom (Sverige) och Karin Nakagawa (Japan). Läs mer på Momongas hemsida.