Lördag 6.5 kl 14

Arne Isacsson & Åtta konstnärer

Vernissager

Varmt välkomna till invigningen av sommarens utställningar.

Under sommaren visar museet en omfattande utställning med verk av Arne Isacsson. Vi firar hans gärning som konstpedagog och författare. Dessutom är Arne Isacsson och Nordiska Akvarellmuseet starkt förknippade med varandra. Idén att grunda ett akvarellmuseum kom från honom och hans krets. Han skulle ha fyllt 100 år den 21 mars och med en jubileumsutställning som hyllar hans gärning som akvarellteknikens mästare, enastående konstpedagog och inspiratör för flera konstnärsgenerationer vill Nordiska Akvarellmuseet tacka Arne Isacsson för hans initiativ till museets tillblivelse.

Tillsammans med denna separatutställning är utställningen Åtta konstnärer – ur museets samling en hyllning till akvarellmediet.

Läs mer om utställningarna här

Program för dagen
13.30

Museets foajé öppnar för mingel 
14.00  
Museichef Bera Nordal hälsar välkommen
​Utdelning av Nordiska Akvarellsällskapets Arne Isacsson-stipendium 2017
15.30
Museichef Bera Nordal och Anita Midbjer, konstnär och f.d. universitetsadjunkt, samtalar kring Arne Isacssons gärning och betydelse för akvarellkonsten i Norden.

Vernissageverkstad
14–16

Vi firar att sommarens utställningar är igång genom att hålla öppet i vår verkstad! Fyll ditt sinne med inspiration i de nyöppnade utställningarna och slå dig ner för en stunds skapande.
Drop in, fri entré, för alla åldrar!

Vernissagebuss
I samband med vernissagen av sommarens utställningar erbjuder Nordiska Akvarellmuseet gratis vernissagebuss mellan Göteborg och Skärhamn. För tider och mer information om anmälan, klicka här.