Här hittar du lärarhandledningen

Arbetar du med undervisning? Då kan det vara bra att känna till att det finns en rubrik här på hemsidan som lyder Museet & skolan. Här samlar vi all information som berör museets arbete med skolor, både de som ligger i samma kommun såväl som de längre bort. Du hittar rubriken i den så kallade "hamburgermenyn" längst upp till höger här på sidan och adressen är akvarellmuseet.org/skola.

Förutom information om skolbesök, lärarvisningar och fokusskola är det även där du hittar våra lärarhandledningar. Nu har även handledningen för Fusion släppts! Den finns under rubriken Museet & skolan, men du kan även klicka här för att komma direkt till utskriftversionen eller ladda ner filen som syns till höger. Mycket nöje!

Om våra lärarhandledningar:
Våra lärarhandledningar kan användas på flera sätt. De kan vara till hjälp när ni som klass vill förbereda er inför ett museibesök eller om du som lärare vill kunna leda din klass på egen hand i utställningarna. De kan också användas som inspirationsmaterial till eget skapande i klassrummet eller som fördjupningsmaterial för att arbeta vidare med utställningen efter ett besök på museet.

Tanken är att lärarhandledningen ska ge en grundläggande förståelse för den aktuella utställningen och fungera som ett stöd i undervisningen inför, under och efter ett klassbesök på museet. Våra lärarhandledningar innehåller såväl information som förslag på praktiska uppgifter och de är uppbyggda med skolans läro– och kursplaner i åtanke.

Materialet i lärarhandledningarna är fritt att kopiera, sprida och dela med sig av (om inget annat anges).