Nordiska Akvarellmuseet öppnar tisdag 23 mars 2021

Vi är glada att återigen kunna välkomna besökare till Nordiska Akvarellmuseet. Du möter ett museum anpassat för att vara tryggt för dig och för vår personal. Enligt regeringens beslut i den så kallade ”begränsningsförordningen” får museer och utställningshallar ha öppet under samma premisser som butiker och gym, det vill säga med en besökare per 10 kvm yta.

Museet öppnar tisdag 23 mars och håller öppet t.o.m. 25 april då vi stänger för utställningsbyte.

Öppettider 23.3–25.4
Tisdag–söndag kl. 11–16

Utställningar 23.3–25.4
Andreas Eriksson – Från skiss till vävnad
Färgglada berättelser
Topografi

OBS! Stängt för utställningsbyte 26.4–8.5

Sommarutställning 9.5–12.9
Hundertwasser

_____

SMITTSKYDDSÅTGÄRDER PÅ NORDISKA AKVARELLMUSEET

• Med ett bricksystem säkerställer vi att det aldrig befinner sig fler än 60 personer på museet. Du som besöker oss får mer information på plats. Du kan även läsa mer nedan.
• Maximalt 2 besökare får vistas i museibutiken samtidigt.
• Våra kassor har försetts med plexiglas och personalen arbetar med skyddshandskar. Vi tar inte emot kontanter som betalmedel, betala gärna med kort eller Swish.
• Handsprit finns tillgängligt för såväl personal som besökare i anslutning till kassorna och samtliga toaletter. Vi har utökat våra städåtgärder, handtag och ledstänger spritas regelbundet.

VAD KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA?

• Stanna hemma om du är sjuk eller upplever symptom.
• Håll avstånd till varandra och personalen.
• Tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.

Läs mer om våra smittskyddsåtgärder här.

Om vårt bricksystem
När du kommer till museet får du ett nyckelband med en bricka att hänga runt halsen. Bär detta väl synligt när du befinner dig på museet och lämna tillbaka när du går. Skulle banden vara slut, betyder det att det redan befinner sig 60 besökare i lokalerna och vi ber dig att vänta tills det åter finns plats. Alla band och brickor spritas av innan de används igen.