Remember September – Upplev Tjörn i sitt esse!

Den bohuslänska skärgården är som en magnet, framför allt under sommarmånaderna. Men vad händer egentligen när sommarens strålkastare slocknat? Ta dig en titt bakom kulisserna och upplev Tjörn i din egen takt när det är som allra bäst – lugnt, genuint och smakrikt. Sommarstressen är borta, men fortfarande är kvällsbrisen ljum, konsten unik och skaldjuren i världsklass. Välkommen till Tjörn i september, helt enkelt!

På Nordiska Akvarellmuseet har vi öppet hela september, alla dagar kl. 10–18! Och det är det inte bara vi som har – massor av våra kompisar runt om på ön förlänger sin säsong och välkomnar besökare månaden ut som en del av satsningen Remember September.

I området

Varför inte kombinera ett museibesök med en tur till Skulptur i Pilane (kanske tar du dig dit på slingan som vi kallar för Världens svettigaste konstrunda?) eller med god mat på Vatten Restaurang & Kafé, Salt & Sill eller Lottas Bak & Form? Lockas du av friluftsliv kanske du kombinerar konsten med en vandring kring Sundsby Säteri, tar färjan till Dyrön eller hyr en kajak hos Kajaktiv. Du kan uppskatta lokalt smyckeshantverk hos de närliggande smederna Silver Wijk eller Tintin Hallding eller ta del av ett av de många evenemang som händer runt om på ön.

Missa inte att vi på museet håller visningar på såväl svenska som tyska, engelska och teckenspråk – och under månadens utomhusvisning pratar vi om den offentliga konsten kring museet och användbara växter i området. Öppna verkstaden kan du besöka på helgerna och workshopen Prata/Skapa är ett tips som du bara inte får missa.

Ja, ni hör ju själva – det är i september som man kan uppleva Tjörn i sitt esse! På hemsidan rememberseptember.se finns massor av tips på saker att hitta på. Varmt välkomna till Tjörn och Nordiska Akvarellmuseet!