Svårt att hitta parkering?

På sommaren händer det att det blir trångt för biltrafiken i Skärhamn. I direkt anslutning till Nordiska Akvarellmuseet finns en parkeringsplats med 25 platser samt två handikappsplatser, men under de varmare månaderna räcker inte dessa alltid till. Det är ett problem som vi är väl medvetna om och som vi hoppas att ägarna av parkeringen i framtiden ska åtgärda.

Tills dess kan vi informera er om att det finns andra parkeringar i nära anslutning till museet. På 5–10 minuters promenadavstånd går det allt som oftast att hitta lediga platser som dessutom bjuder på vackra gångstråk till museet. Parkeringplatserna är gratis, men tidsbegränsade.

På Tjörns Kommuns hemsida finns en karta som visar alla parkeringsplatser på hela Tjörn. Klicka här för att komma hemsidan.

Observera även att sommarens många evenemang kan påverka framkomligheten på vägarna och ibland är vissa av parkeringsplatserna avstända. Exempel på sådana evenemang är under Träbåtsfestivalen, Frivolt och Tjörn Triathlon. Om du är osäker på vad som är aktuellt under ditt besök rekommenderar vi att du kontaktar Tjörns Kommuns kundcenter eller kontaktar museets växeltelefon på nummer 0304–60 00 80 (vardagar kl. 8–12).

Glad sommar!