Träbåtsfestivalen 6-8 juli 2018 – Planera parkering

Det drar ihop sig inför ännu en helg dedikerad till träbåtar i Skärhamn! En traditionsenlig folkfest som lockar båtentusiaster, familjer, turister och bofasta. Festivalen startar under fredagen den 6 juli då båtarna ankommer i hamnen, och pågår ändå fram till kvällningen söndag 8 juli. Evenemangsområdet sträcker sig genom hela Södra Hamnen och ända bort till torget i Skärhamn. Se helgens festivalprogram här.

Nytt för i år är att Södra Hamnen (där Nordiska Akvarellmuseet ligger) stängs av för biltrafik 7–8 juli. Det ger ett lugnare och tryggare promenadstråk för besökarna kring hamnen, men innebär att museets bilburna besökare hänvisas att parkera någon annanstans i Skärhamn.

Södra Hamnen är avstängd:
Lördag 7 juli kl. 9–18 och söndag 8 juli kl. 9–17

Besökare av museets hänvisas att parkera exempelvis vid Kommunhuset/biblioteket i Skärhamn eller Saga Kulturhus. Klicka här för att komma till Tjörn Kommuns hemsida för att läsa mer om tillgängliga parkeringar. Tjörns Kundcenter hittar du i Kommunhuset i Skärhamn, om du som besökare har några frågor.

Nytt för i år är även att det kommer att gå en gratis träbåtsfärja mellan torget i Skärhamn och Södra Hamnen. Ta chansen att se Skärhamn och Nordiska Akvarellmuseet från havet och anländ till ditt museibesök på ett minnesvärt vis.

Läs mer på Träbåtsföreningens hemsida.

Om Träbåtsfestivalen:
Träbåtsfestivalen har arrangerats av Västkustens Träbåtsförening i 21 år. De senaste elva åren har festivalen fått sitt hjärterum i Skärhamn. Syftet med festivalen är att sprida det gedigna hantverket kring träbåtar, dess historiska betydelse och kunskapen kring hur de ska skötas. Ett eldorado för träbåtsfantasten som också får tillfälle att träffa andra likasinnade, utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Drygt 75 båtar från olika håll i Norden glider in i hamnen under fredagen. En armada av olika båtmodeller, formspråk och utformning, där syns jullar, snipor, ekar, kosterbåtar, motorseglare, segelbåtar och så vidare.