26.5 2021 kl. 19

Guest Studio Sessions / Konsthistoriepodden

Digitalt program
Scen

Konstverk kan ha spännande tillkomstprocesser, en fängslande ägarhistoria eller så kan det finnas otroliga berättelser om hur publiken tog emot ett verk när det visades för första gången. Konstvetarna Alexandra Fried och Alexandra Herlitz presenterar mängder av intressanta historier i sin podcast Konsthistoriepodden.  Varje vecka berättar de om ett konstverk de fascineras av och för detta arbete har de bland annat tilldelats stipendium från Stiftelsen Gustaf Bratts föreläsningsfond.

Nu kommer poddskaparna till Nordiska Akvarellmuseet för att spela in ett helt nytt avsnitt inifrån en av gästateljéerna. De kommer att prata om verket Fönster mot gården (2009) av Lars Lerin, som sedan flera år finns i museets samling. Du som följer sändningen får se podcasten spelas in och får även möjlighet att ställa dina frågor till Alexandra och Alexandra.

Vill du lyssna på podden hittar du den här.

Kostnad: Gratis
Framträdandet sker i direktsändning på museets Facebook-sida.
Klicka här för att komma direkt till sidan där sändningen kommer att synas.

_____

Guest Studio Sessions
Guest Studio Sessions är ett tillfälligt programkoncept som utspelar sig på Nordiska Akvarellmuseet och äger rum digitalt, när vi bjuder in kreatörer att skapa direktsända ögonblick från en av museets gästateljéer. Vi vill ge utrymme åt kulturutövare att skapa något framför publik, trots rådande restriktioner à la vår 2021. Nordiska Akvarellmuseet vill stötta verksamma konstnärer, oavsett form, i en annars utsatt tid. Med fria tyglar och en gästateljé till förfogande bjuder vi in utövare av olika kulturyttringar att utforma sina egna möten med publiken.

Hur gör jag för att se livesändningarna?
Visningarna kommer att äga rum på museets Facebook-sida. Klicka här för att komma till sidan där sändningen kommer att synas. Livesändningen börjar kl. 19 och du kan se den vare sig du har ett Facebook-konto eller ej. Om du vill ställa frågor eller kommentera måste du följa Nordiska Akvarellmuseets konto.