5.5 2021 kl. 19

Guest Studio Sessions / Tegnerklubben Järven

Digitalt program
Scen

Tegnerklubben Järven bjuder in oss att "Teckna med slutna ögon" under detta direktsända ögonblick. Välkomna in i vad som kan ses både som en workshop och en inblick i en konstnärlig praktik.

För att delta i workshopen behöver du:
Blyerts 3B
Pappersmaterial att teckna på

”Att teckna ljud med slutna ögon är en av metoderna vi gör på Nordiska Akvarellmuseet den 5 maj. Det handlar inte om att du som är med ska förstå hur vi jobbar, utan att du hänger med och kanske lyssnar till något du inte visste om dig själv, eller det du håller på med. Oavsett behöver du vara med och uppleva, och lite granna tro på dess effekt för att vara med. Lite hokus pokus. Och samtidigt en lek. En illusion som om du upprepar den faktiskt ger resultat.”
– Linda Holmer och Ina Marie Winther Åshaug, Tegnerklubben Järven

Under arbetet med den gemensamma boken Stiftet fann duon metoder för att lyssna med projektet istället för att ställa frågor eller finna svar. Dessa metoder har de förfinat och använder både i pedagogiska sammanhang och i öppna sessioner, där de till exempel tecknar skogens ljud med slutna ögon.

Att titta är en sak. Att se en annan.

”Att bjuda in andra till att lyssna med; att teckna, speciellt naturens ljud är också en typ av aktivism. Ett sätt att öppna för den kontakt vi ständigt behöver ha med naturen och oss själva. En rörelse för och med kontakten med naturen och det som är naturen i oss” menar Tegnerklubben Järven.

Varmt välkomna under denna stämningsfulla direktsändning.

Om Duon
​Linda Holmer är skribent och bildskapare med bakgrund som samhällskommunikatör. Hon är även lärare på HDK-Valand vid Göteborgs universitet, där hon har ett särskilt fokus på att undersöka bilderboken som självständigt medium och konstform.

Konstnären Ina Marie Winther Åshaug arbetar i huvudsak med teckning och måleri i mindre format, ofta med vardagsscener som huvudsakligt motiv i ett naivistiskt formspråk.

Kostnad: Gratis
Framträdandet sker i direktsändning på museets Facebook-sida.
Klicka här för att komma direkt till sidan där sändningen kommer att synas.

_____

Guest Studio Sessions
Guest Studio Sessions är ett tillfälligt programkoncept som utspelar sig på Nordiska Akvarellmuseet och äger rum digitalt, när vi bjuder in kreatörer att skapa direktsända ögonblick från en av museets gästateljéer. Vi vill ge utrymme åt kulturutövare att skapa något framför publik, trots rådande restriktioner à la vår 2021. Nordiska Akvarellmuseet vill stötta verksamma konstnärer, oavsett form, i en annars utsatt tid. Med fria tyglar och en gästateljé till förfogande bjuder vi in utövare av olika kulturyttringar att utforma sina egna möten med publiken.

Hur gör jag för att se livesändningarna?
Visningarna kommer att äga rum på museets Facebook-sida. Klicka här för att komma till sidan där sändningen kommer att synas. Livesändningen börjar kl. 19 och du kan se den vare sig du har ett Facebook-konto eller ej.