Inställt

Hantverkskafé

Scen

Med anledning av spridningen av covid-19 har Nordiska Akvarellmuseet beslutat att ställa in alla programpunkter t.o.m. 29 mars 2020. Läs mer här.

____

Nordiska Akvarellmuseet bjuder in till en eftermiddag fylld av hantverksglädje och slöjdade uttryck! Tre Göteborgsbaserade textilkonstnärer inspirerar genom att berätta om sina konstnärskap och verksamheter. Köp en god fika eller lunch i kaféet och slå dig ner för att ta del av spännande konstnärskap. Samtidigt kan du fortsätta på ditt eget handarbete och utbyta tips med andra likasinnade – vare sig din uttrycksform är broderi, stickning, flugbinderi eller något helt annat.

kl. 12 Hantverkskafé
Nybörjare eller erfaren – ta med ditt eget hantverk hemifrån och dela erfarenheter med andra. Från kl. 12 är det drop in i museets Samlingssal, fikan köper du på Vatten Restaurang & Kafé.

kl. 13–14.30
Tre textilkonstnärer presenterar sina verksamheter.

Fri entré.

Om konstnärerna

Emma Holmgren
Konstbrodös bosatt i Göteborg och utbildad vid Handarbetets Vänner Skola i Stockholm. 
”Jag arbetar med stygn och textilfärg för att utforska ytor, strukturer och mönster och bygger på så sätt upp mina broderade bilder. Bilder som består av abstrakta mönster uppblandade med mänskliga figurer.”
Hemsida: www.emmaholmgren.com
Instagram: @knyterenknut

Anja Fredell
Textilkonstnär verksam i Göteborg. Utbildad i konst och hantverk vid Steneby och Kyrkerud Folkhögskola, studerar idag masterprogrammet för textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.
”Jag arbetar framförallt med den textila tekniken tuftning, som är en halvmekanisk teknik vars uttryck påminner om den handvävda ryan. Genom det fysiskt krävande arbete som tekniken innebär tar idéer, tankar och känslor sig uttryck i mattor, väggbonader och skulpturer. De teman som berör mig och får mig att arbeta kretsar kring romantik, familjerelationer och det sinnliga.”
Hemsida: www.anjafredell.com
Instagram: @anjafredell

Emma Hasselblad
Bor och verkar i Göteborg. Utbildad vid ESMOD Berlin och vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Huvudsaklig teknik är stickning.
”Jag stickar för i stickningen finns det möjlighet för mig att undersöka former, silhuetter, olika texturer, färger och färgkombinationer. Jag utforskar de möjligheter som själva stickandet har. Det flexibla, rörliga, stretchiga materialet som det stickade tyget tillåter. Jag är intresserad av dialogen mellan det stickade tyget och kroppen. Mina stickade skulpturer har ofta en hålighet, en insida, ett icke-varande av något, ett spår av en kropp och håligheten är det som finns kvar av en kropp. En form där det finns plats för en kropp. Verken presenteras utan att vara burna av kroppar, dom är fristående kroppen. Men kvar finns närvaron eller snarare frånvaron av kroppen.”
Hemsida: www.emmahasselblad.com
Instagram: @emmahasselblad

 

Nordiska Akvarellmuseet fyller 20 år 2020. Läs mer om vårt jubileumsår här.