Livevisningar på Instagram

Visningar

Med anledning av covid-19 virusets spridning har Nordiska Akvarellmuseet beslutat att ställa in all programverksamhet t.o.m. 30 april 2020. Museet har öppet som vanligt, men om du uppvisar symptom på covid-19 eller befinner dig i riskgrupp uppmanar vi dig att stanna hemma. Du kan istället ta del av konstupplevelser digitalt – gå med på en guidad visning hemifrån!

Kommande visningar

v. 13
Vi plockar fram verk ur museets konstsamling som vi annars inte visar för tillfället. Varje dag presenterar en ny person ur personalen ett verk som hen själv har valt att visa.
Tisdag 24 mars kl. 11: Kristian Berglund visar Palle Nielsen
Onsdag 25 mars kl. 11: Jonte Nynäs visar Katja Tukiainen
Torsdag 26 mars kl. 11: Simone Frankel visar Anna Ling
Fredag 27 mars kl. 11: Camilla Schön visar Mari Sunna

v. 14
Visningarna sker i pågående utställningar, varje dag med ett särskilt tema eller utförande.
Tisdag 31 mars kl. 11: Högläsning ur Eva Lindströms Alla går iväg
Onsdag 1 april kl. 11: Väggmålningarna av Jongsuk Yoon
Torsdag 2 april kl. 11: Referenser i Fredrik Söderbergs konst

Vi kommer löpande att uppdatera programmet för våra digitala visningar och vilka kanaler vi sänder i. Läs mer om hur vi utvecklar vårt digitala arbete just nu genom att trycka här.

_____

Var kan jag se visningarna?

Vi sänder live på Instagram där vi heter "@nordiskaakvarellmuseet". Efter att visningen är avslutad finns den att se på Instagram under 24 timmar. Vi delar även visningen i händelserna på Facebook, men där direktsänder vi inte.

Hur gör jag för att se livesändningarna?

Vi sänder de digitala visningarna på Instagram. Därför behöver du som vill följa med på en visning ha ett Instagramkonto samt ha appen installerad på en smart telefon eller surfplatta. Gå till Nordiska Akvarellmuseets profil, vi heter ”@nordiskaakvarellmuseet”. När vi har börjat att sända live kommer du att se vår runda profilbild överst i flödet och kan trycka på den för att delta i visningen. Du kan också gå in på museets profil och trycka på profilbilden där. Profilbilden ska ha en färgad ring runt sig och en play-symbol – då vet du att det finns en livevisning att titta på. När du tittar på visningen kan du när som helst ställa frågor eller komma med tankar till oss, skriv dessa i kommentarsfältet.