Lördag 9.11 2019 kl. 11–16

OmByta

Bokbytardag
Verkstäder

Är du sugen på nya boktips? Har du böcker hemma som du inte läser?

I Nordiska Akvarellmuseets Fria verkstad arrangerar vi en bokbytardag. Ta med dig böcker som du inte längre sträcker dig efter i bokhyllan och byt dem mot lika många, för dig nya, böcker som någon annan har lämnat in. På så sätt kan du förnya din boksamling och bidra till en mer hållbar konsumtion på samma gång. Dessutom får du under lördagen en gratis dagsentré till museets utställningar för den första boken du lämnar in.

Varför är det en bra idé att byta böcker istället för att köpa nytt? Läsning är en fantastisk källa till kunskap, det stimulerar hjärnan och eggar vår fantasi. Tillverkningen av nya böcker har dock en påverkan på vår miljö. Framförallt är det skogsbruket och pappersproduktionen som bidrar till utsläpp av växthusgaser. Avverkningen av träd har också betydelse för den naturliga mångfalden av växt- och djurarter, som påverkas av att skogen utarmas. Därtill kan det i tryckprocessen förekomma skadliga kemikalier och en hög energiåtgång. Ett bra sätt att minska detta är att till exempel handla second hand eller byta böcker med någon annan!

SÅHÄR GÅR DET TILL

  • Bokbytardagen arrangeras i museets Fria verkstad lördagen den 9 november, kl. 11–16.
  • Ta med dig max tio böcker som du inte längre använder. Böckerna ska vara i ett gott skick, så att någon annan ska vilja ta med dem hem.
  • Vi tar emot alla sorters böcker, skönlitteratur, fakta, barnböcker m.m.​
  • För varje bok du lämnar in får du en bokbiljett som du kan byta mot en annan bok.​
  • För ditt första byte får du även en dagsentré till museets utställningar.
  • Kan du inte medverka under bokbytardagen men ändå vill bidra går det också bra att lämna in böcker till museets reception under veckan innan, 5–8 november kl. 11–16. Under denna period lämnas det dock inte ut några bokbiljetter eller dagsentréer.
  • De böcker som inte blir bytta under bokbytardagen kommer att lämnas till second hand.

Tips!
Missa inte lördagens teaterföreställning Sammanflätade element med Teater Spera kl. 16. Föreställningen har fri entré och är en del av GIBCA.