1.11 2022

Prisma / Filmfestival för barn och unga

Film

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för alla barn och unga. I år visar vi delar av Prismas filmprogram på Nordiska Akvarellmuseet måndag den 1 november under höstlovet. Se hela dagens filmprogram nedan.

Biljettpris per film: 50 kr vuxen, fri entré 0–18 år (men bokning krävs).

FILMER 1 november

Kl. 10
Kortfilmspaket för de minsta 0–4 år
Pyjamasvisning! Ta på dig din mysigaste pyjamas och ta med ditt gäng ner till museet utan ens byta om! Ditt gosedjur går såklart gratis. Paketet innehåller sex kortfilmer.
Längd: 42 min
Boka biljetter

Kl. 11.30
Kortfilmspaket för de lite äldre 4–7 år
Kortfilmspaket från hela världen! Passar dig som är 4–7 år. En biljett, sex filmer.
Längd: 45 min
Boka biljetter

Kl. 13
Angel (från 7 år)
En spännande och lekfull historia om att plötsligt få allt man någonsin önskat sig.
Längd: 1 tim 37 min
Boka biljetter

Kl. 15.30
Mission Ulja Funk (från 9 år)
En tokig och varm historia om vänskap och nya relationer och om hur viktigt det är att våga lita på själv och följa sina drömmar.
Längd: 1 tim 32 min
Boka biljetter
 

Nordiska Akvarellmuseets höstlovsverkstad håller extraöppet i samband med Prisma måndag 1 november kl. 11–15. Läs mer här.
(Observera att museets utställningar är stängda)

om filmerna

Kortfilmspaket för de minsta 0–4 år
Utan dialog / svenska
Längd: 42 min

Passar dig som är 0–4 år och ditt gosedjur. En biljett, sex filmer. Om du vill så får du komma i pyjamas och med ditt gosedjur på denna visning! En film är på svenska, resten är utan dialog.
Filmerna som visas är Bemól (Schweiz), Spyflugan Astrid (Sverige), Under the Clouds (Ryssland), Blanket (Ryssland), Juan Viento (Argentina) och Ursa (Norge).
(Läs mer genom att klicka på respektive film)

Kortfilmspaket för de lite äldre 4–7 år
Utan dialog
Längd: 45 min

Kortfilmspaket från hela världen! Passar dig som är 4–7 år. En biljett, sex filmer. Filmerna är utan tal så alla förstår. Filmerna som visas är Apple Tree Man (Ryssland), Cracks in the Pavement (Argentina), Kiki the Feather (Frankrike), Inkt (Nederländerna), A Tiny Tale (Frankrike) och Twin Trees (Frankrike).
(Läs mer genom att klicka på respektive film)

Angel (från 7 år)
Nederländskt tal, svensk text
Längd: 1 tim 37 min

En spännande och lekfull historia om att plötsligt få allt man någonsin önskat sig. Angel är en osäker tjej som är lite utanför i skolan och som helst tillbringar sin lediga tid hemma. Men en dag händer något mycket märkligt. Hon råkar hitta en klocka. En klocka hon snabbt förstår är mycket speciell. Den kan nämligen besanna alla hennes önskningar. Det spelar egentligen ingen roll om det är 100 pizzor eller nya, snygga kläder. Men frågan är om man faktiskt blir lyckligare av att alltid få precis det man vill ha hela tiden? 
Läs mer

Mission Ulja Funk (från 9 år)
Tyskt tal, svensk text
Längd: 1 tim 32 min

12-åriga rymdfantasen Ulja upptäcker en asteroid som störtar mot jorden med nedslagspunkt i Belarus. För att se den på nära håll ger hon sig iväg på sitt livs stora äventyr genom Europa. I den djupt kristna församlingen, som Ulja och hennes familj tillhör, håller hon föreläsningar om den inkommande asteroiden. Församlingen, och speciellt hennes farmor, uppskattar inte hennes intresse för astronomi och lägger beslag på hennes utrustning. Det får den envisa och självsäkra Ulja att rymma i familjens likbil tillsammans med klasskompisen Henk som chaufför. En tokig och varm historia om vänskap och nya relationer och om hur viktigt det är att våga lita på själv och följa sina drömmar. 
Läs mer

Om festivalen 

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för alla barn och unga. Festivalen äger rum på flera håll under 27 oktober–1 november i Göteborg, Tjörn, Hunnebostrand, Bengtsfors, Mölnlycke, Alingsås och online. Läs mer om Prisma

Arrangörer: Tjörns kommun, Nordiska Akvarellmuseet, Göteborg Film Festival