Onsdag 9.8 kl 11.30

The ocean by sight & sound / Workshop & sagoyoga

En del av Västerhavsveckan
Verkstäder

Hur målar men en alg? Vad gör Soläggets groda när den kommit ur kärret? Den 9 augusti möter vi tillsammans med tre konstnärer havet och det marina livet i workshops och föreställning. Välkomna!

kl 11.30–15.30 
Måla havets vattenvärldar med vattenfärger!
Akvarellworkshop med Maj Persson, vetenskapsillustratör.
”Vi ger oss in i algernas spännande värld! Rött, grönt, brunt, läderartat, sladdrigt, slemmigt – alla alger har sina egna karaktärsdrag. Genom att studera levande material försöker vi hitta algernas färg, form och känsla och med akvarell och penna fånga dem på papper. Deltagarna blir vägledda i akvarellteknik och i hur man blandar till passande färger och nyanser.”

kl 12.00 & 17.00
Grodan och solen går ner i havet – en sagoyogaföreställning
30 min, från 4 år.
Grodan och solen går ner i havet är en sagoyogaföreställning som konstnären Ingela Ihrman gör tillsammans med Evelina Hartwig, barnyogainstruktör. Föreställningen bygger vidare på Elsa Beskows bilderbok Solägget och handlar om Evelinas kompis grodan som en sommardag lämnar sin skogstjärn och reser till västkusten. Grodan tar ett djupt andetag och dyker ner i det salta vattnet. Den träffar på en ruska blåstång, en fiskmås, tångräkan, brännmaneten och andra havslevande existenser.
 

_____

VÄSTERHAVSVECKAN – en temavecka för havsmiljön
​Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Läs mer om programmet på deras hemsida.