Lördag 10.2 2018 kl 14

Vernissage: Jag ska banne mej rita själen!

Vernissager

Varmt välkomna till invigningen av vårens utställningar!

Gunilla Bergström är en av Sveriges främsta bilderboksskapare genom tiderna. Bland hennes oförglömliga figurer har Alfons Åberg blivit den mest kända.  Med vårens utställning Jag ska banne mej rita själen! går Nordiska Akvarellmuseet tillbaka till ursprunget bakom böckerna och visar konstnärens unika handarbete i originalbilderna. 

Utställningen handlar både om form och innehåll. Med en säregen färgpalett, exakt linjeföring och skicklig komposition formar Gunilla Bergström trovärdiga miljöer, där hennes gestalter befinner sig mitt i en vardag som många av oss känner igen. Frågorna som ställs är existentiella och gäller alla åldrar. Utanförskap. Rädslor. Utsatthet. Kamratskapets olika sidor. Familjelivets oväntade komplikationer. Lyckans universella principer. Det inre snarare än det yttre. I sitt suggestiva bildspråk fångar Gunilla Bergström det magiska i det vardagliga och det stora i det lilla. 

Parallellt visar vi Oceaner av tid – ur museets samling

Läs mer om utställningarna här

Program för dagen
13.30
Museets foajé öppnar för mingel 
14.00  
Museichef Bera Nordal hälsar välkommen och presenterar utställningen

Vernissageverkstad
14.00–16.00

Vi firar att sommarens utställningar är igång genom att hålla öppet i vår verkstad! Fyll ditt sinne med inspiration i de nyöppnade utställningarna och slå dig ner för en stunds skapande.
Drop in, fri entré, för alla åldrar!