Barnens akvarellmuseum

Nordiska Akvarellmuseet är en plats för alla människor, i alla åldrar. Men vissa av våra aktiviteter är särskilt anpassade för yngre besökare. Ta med dig hela familjen och njut av möten mellan natur, konst och människor.

Upptäckarväskan

Upptäckarväskan är fylld med verktyg och uppgifter som inspirerar till konstupplevelser på nya och lekfulla sätt. Du hittar den i museets entré. Låna! Lek! Lämna tillbaka!

Öppen verkstad

Nyfiken på att måla? Både barn och vuxna är välkomna att prova penslar och akvarellfärger. 
Pris: Materialkostnad 10 kr. Biljett köper du i museets reception.
När: Se aktuella öppettider här

FAMILJEVISNINGAR

Under sommarperioden bjuder vi på visningar som riktar sig till vuxna och barn som är nyfikna på att upptäcka konsten tillsammans! En lite mer lekfull visning som vi kallar för Familjevisning. Se aktuella tider för visningar här.

Konstpausen

På museets övre plan finns ett rum för dig som bara vill ta det lite lugnt. Här hittar du en mysig läshörna där du kan slå dig ner med en god bok eller varför inte bygga ett vackert konstverk vid vårt legobord. Läs! Lek! Vila!

Akvarellkurser

Museet ordnar årligen kurser speciellt anpassade för barn. De flesta av dem får även du som vuxen följa med på. Se hela utbudet av kurser här.

FLYGANDE BLÅBÄR!

​Upptäck konst tillsammans med din bebis! Vi skapar ett blåbärslila, kreativt kaos tillsammans i denna experimentverkstad för våra allra yngsta besökare (6–24 månader) och deras föräldrar. Håll utkik på vår sida över kurser.

Strandlek

Museet ligger bara ett stenkast från Gråskärsbadet, en av Tjörns största badplatser. Det gör det enkelt att kombinera stora konstupplevelser och eget skapande med bad och krabbfiske. 

Stanna längre

På Tjörn finns det mycket att upptäcka för både gammal och ung. Ett besök i Pilane och den mysiga, mytomspunna gården Sundsby är ett måste. Eller varför inte ta färjan ut till Dyrön för att uppleva den fantastiska Dyröleden? Kanske vill du ta bron över till Stenungsund och testa din hjärna på Molekylverkstan. Vad du än gör, stressa inte!