Barnens akvarellmuseum

Nordiska Akvarellmuseet är en plats för alla människor, i alla åldrar. Men vissa av våra aktiviteter är särskilt anpassade för yngre besökare. Ta med dig hela familjen och njut av möten mellan natur, konst och människor.

Flygande blåbär!

Upptäck konst tillsammans med din bebis! Vi skapar ett blåbärslila, kreativt kaos tillsammans i denna experimentverkstad för våra allra yngsta besökare (6mån–2 år) och deras föräldrar. Läs mer här.

Upptäckarväskan

Upptäckarväskan är fylld med verktyg och uppgifter som inspirerar till konstupplevelser på nya och lekfulla sätt. Låna! Lek! Lämna tillbaka!

Öppen verkstad

Nyfiken på att måla? Både barn och vuxna är välkomna att prova penslar och akvarellfärger. 
Pris: Materialkostnad 10 kr. Biljett köper du i museets reception.
När: Lördag & söndag kl 12-15

Konstpausen

På museets övre plan finns ett rum för dig som bara vill ta det lite lugnt. Här hittar du en mysig läshörna där du kan slå dig ner med en god bok eller varför inte bygga ett vackert konstverk vid vårt legobord. Läs! Lek! Vila!

Akvarellkurser

Museet ordnar årligen kurser speciellt anpassade för barn. De flesta av dem får även du som vuxen följa med på. Se hela utbudet av kurser här.

Strandlek

Museet ligger bara ett stenkast från Gråskärsbadet, en av Tjörns största badplatser. Det gör det enkelt att kombinera stora konstupplevelser och eget skapande med bad och krabbfiske. Blir du fikasugen? Det är lugnt, gå de 100 metrarna bort till oss och slå dig ner på Vatten Restaurang & Kafé, där finns både mat, bullar och glass. Bra va?

Stanna längre

På Tjörn finns det mycket att upptäcka för både gammal och ung. Ett besök i Pilane och den mysiga, mytomspunna gården Sundsby är ett måste. Eller varför inte ta färjan ut till Dyrön för att uppleva den fantastiska Dyröleden? Kanske vill du ta bron över till Stenungsund och testa din hjärna på Molekylverkstan. Vad du än gör, stressa inte!