Besök museet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert och äta vällagad mat. Eller varför inte slå dig ner i vår öppna verkstad för att måla en stund.

Har du tid vill vi rekommendera dig att utnyttja de möjligheter till fördjupning som finns knutet till utställningarna. Här följer några exempel:

Informationsmaterial

Till varje utställning produceras en film eller ett bildspel som innehåller fördjupad information om utställningen och konstnären.
I receptionen finns informationsblad tillgängligt på svenska, engelska och som lättläst version. Till flertalet utställningar produceras en utställningskatalog som finns att köpa i vår butik.​

 

Här hittar du också:

MUSEIBUTIKEN

I Akvarellmuseets butik finner du ett noga utvalt sortiment av souvenirer och akvarelltillbehör såsom färger, penslar och papper och pedagogisk litteratur om vattenfärgstekniker. Här finns också konstböcker, kataloger och affischer från museets utställningar.  

öppen verkstad

I vår öppna verkstad kan du förverkliga dina konstnärsdrömmar. Här finns akvarellpapper, penslar och färg och personal från museet som du kan be om hjälp vid behov. 

lovverkstäder

Under skolans lov är det fri entré till öppna verkstaden. Varje lov (sportlov, påsklov, höstlov, jullov) dukar vi upp för skapande utifrån olika teman, ofta kopplade till aktuell utställning.

Kulturprogram

Museet arrangerar konserter, teater, dans, film, föreläsningar med mera i egen regi och i samarbete med kommun, föreningar och studieförbund. Syftet är att fördjupa och bredda besökarnas upplevelse av utställningarna och väcka intresset för konst och kultur, att ge kunskap, belysa kulturens roll i samhället och stimulera till debatt. 

Kurser

Nordiska Akvarellmuseet erbjuder allt från korta prova på-pass till konstnärsledda tredagarskurser. Oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen, amatör eller professionell konstnär, så finns det en kurs för dig.