Hoppa till huvudinnehåll
Tillgänglighet

Tillgänglighet

Museet strävar efter att vara tillgängligt för alla besökare. Du kan ta del av all information i Tillgänglighetsdatabasens inventering. Skulle du ha frågor eller uppleva problem med tillgängligheten i samband med ditt besök hos oss, informera personalen i receptionen eller kontakta info@akvarellmuseet.org.
NAM

Parkering

Cirka 25 meter från museets entré finns fyra parkeringsplatser reserverade för dig med tillstånd för rörelsehindrade.

Kollektivtrafik

Närmsta hållplats är Kommunhuset i Skärhamn, cirka 800 meter från museet. Västtrafiks bussar avgår från Stenungsund och Göteborg. Besök Västtrafiks hemsida för aktuell information eller läs mer under Hitta hit.

Dörrar

Museets entré har automatiska skjutdörrar. In till utställningshallarna finns dörröppnare.

Tillgänglighetsanpassade toaletter / RWC

På museet finns två tillgänglighetsanpassade toaletter på bottenplan, varav en i entrén och en i Fria verkstaden.

Hiss

Hiss till övre våning finns i museet entré. Hissen har automatiska skjutdörrar.

Rullstol och rollator

Huset är tröskelfritt och det går enkelt att ta sig runt med rullstol och rollator i museets lokaler. En rullstol finns till utlån, kontakta museipersonalen i receptionen.

Sittplatser

Bärbara fällpallar finns i första utställningshallen. Ofta finns även bänkar placerade.

Ledsagare och personlig assistent

Ledsagare och personliga assistenter har fri entré till museets utställningar och arrangemang.

Husdjur

Husdjur är ej tillåtna i museets lokaler på grund av allergiskäl. Undantag görs för ledarhund i sällskap med synskadad.

Rökning

Rökning är ej tillåtet på museet. I enlighet med kapitel 6 i Lag (2018:2088) om tobak och liknande produkter är Nordiska Akvarellmuseet en helt rökfri plats. Detta gäller såväl närområdet runt museet som kring gästateljéerna.

Information

I samband med utställningarna produceras en informativ utställningskatalog och/eller pocket för den som vill veta mer om konsten. Ofta visas även en introduktionsfilm under museets öppettider. Till vissa utställningar produceras en audioguide, som du tar del av genom din smarttelefon. Guidade, ljudförstärkta visningar arrangeras till de flesta utställningarna. Det finns möjlighet att beställa visningar för grupper med särskilda behov.

Aktuell information om utställningar, program, nyheter och verksamheten publiceras alltid på vår hemsida, akvarellmuseet.org.

Hörslinga

I Samlingssalen, där de flesta av museets arrangemang äger rum, finns hörslinga.

Gästateljéer

Gästateljéerna ligger på Bockholmen, mitt emot museet. Du når gästateljéerna via en cirka 50 meter lång träbro som leder över vattnet. I en av ateljéerna finns möjlighet till övernattning i väggfast säng på nedre plan. Läs mer om våra gästateljéer.