Är det kö? Tips medan du väntar!

En av museets åtgärder under pågående smittspridning är att vi ser till att det befinner sig maximalt 50 besökare i utställningshallarna samtidigt. Detta gör att du som tittar på konsten får gott om plats och kan hålla avstånd till dina konstälskande medmänniskor. Vi är tacksamma för att ni visar tålamod för att denna åtgärd gör att det kan bli köbildning under högsäsongen.

Det finns flera saker du kan göra medan du väntar! Här kommer några tips:

OUTDOORS

Ta del av våra filmade guidningar av konsten som finns utanför museet. Gå en promenad i våra närmsta omgivningar och lär dig mer om de offentliga verk du möter. (Se karta i bildspelet ovan)

GÖR! DO!

Kommer du med familjen? Gör något kreativt tillsammans! Museets konstpedagoger har gjort filmer med tips på hur ni kan skapa på egen hand med inspiration från konsten som visas, utan att vara inne på museet. Det finns fem olika uppgifter att ta del av och allt material som behövs är penna och papper.

AUDIOGUIDE

Du kan faktiskt tjuvstarta besöket med att lyssna på den audioguide som vi erbjuder sommaren 2020. För att lyssna använder du din smarttelefon eller surfplatta. Guiden innehåller såväl ljud som bilder – och därför kan du ta del av den även om du inte befinner dig inne i utställningshallen!

Varmt välkomna!