Dags för Västerhavsveckan!

Äntligen är det dags för ännu en Västerhavsvecka! I år är det datumen 3–11 augusti som gäller och som vanligt så sker det tusentals aktiviteter från hundratalet aktörer längs med kusten – från Landskrona i söder till Koster i norr.

På Nordiska Akvarellmuseet kan du bland annat uppleva:

Akvarellverkstad på bryggan, dagligen 3.8–11.8 kl. 12–16
Ocean by Sight & Sound, onsdag 7.8 kl.11–15
Västerhavsveckans havsverkstad, torsdag 8.8 kl. 11–16

Dessutom packar vi ihop vår akvarellverkstad för att delta i invigningen i Stenungsund lördagen den 3.8 kl. 11–15. Kom och måla med oss i pop-up-verkstaden eller ta del av mängder av andra aktiviteter! Läs mer om invigningen här.

Vad är Västerhavsveckan?​

Västerhavsveckan är en årligt återkommande temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Syftet är att öka och sprida kunskapen om miljön i Västerhavet. Årets tema är havet utifrån våra sinnen och det finns något för  Träffa forskare, experimentera, paddla kajak, vandra, besök en fyrplats eller följ med på sälsafari. Följ med ett forskningsfartyg, delta i en bioblitz och lyssna till intressanta föreläsningar. Smaka på den nya maten från havet - musslor, ostron, sjöpung eller alger... Eller varför inte måla det du ser i havet utanför Nordiska Akvarellmuseet? Upplev Västerhavet med alla dina sinnen!