Elever från Rönnäng i fokus hösten 2016

Vi på Nordiska Akvarellmuseet har en bred konstpedagogisk verksamhet riktade mot skolor i hela regionen. Vi har också ett särskilt uppdrag från Tjörns kommun som innebär att alla barn i kommunen ska få ta del av museets verksamhet via skolan, vid lov och på helger. 

Förutom detta väljer vi återkommande ut en skola från Tjörns kommun som våra pedagoger arbetar med på ett djupare plan, så kallade fokusskolor. Under utställningen med verk av Birgit Broms hösten/vintern 2016 är det Rönnängs skola som står i fokus.

Under utställningen kommer då samtliga klasser (de som har möjlighet) till museet på ett två timmar långt besök med både utställningssamtal och verkstad. Just nu arbetar eleverna med temat "Fånga rörelse", t.ex. genom att göra snabbskisser av sina kamrater som både stilla och i rörelse illustrerar tennisspelare, skridskoåkare, balettdansare och boxare.

Elevernas arbeten dokumenteras och efter arbetsperioden sammanställs en presentation. Den kan exempelvis vara digital i form av ett bildspel, eller en utställning som visas under en kortare period.