Grattis! Vatten blev Årets Kulturrestaurang 2017!

Våra vänner på Vatten Restaurang & Kafé blev under måndagens Restauranggala i Stockholm valda till Årets Kulturrestaurang!

Juryn motivering till vinsten: I ett gränsland mellan det fasta och det rörliga möts natur och kultur med Västerhavet som fond. Här klättrar byggnaderna på klippor, de vilar vid stranden, de ger skydd, inramar och skapar aptit för estetiska och kulinariska upplevelser. Havet är en del av såväl natur, arkitektur, som målarmaterial och detta vattenhål bland akvarella väggar utgör en spektakulär brygga mellan bildytor, färska fiskar och rekorderliga räkmackor.

/// 

Restauranggalan är det årligen återkommande evenemanget där förebilder, inspiratörer och innovatörer i alla delar av branschen lyfts fram och hyllas. Ett evenemanget där kockar, sommelier, servitörer, bartenders, krögare och leverantörer ställs sida vid sida och prisas inför hela branschen. Kategorin Årets Kulturrestaurang erbjuder måltid och bord tillsammans med ett museum, institution eller annan organisation vars inriktning är att förmedla och presentera en eller flera av de fria konsterna. I Årets Kulturrestaurang skapas möjlighet för att smälta både kulinariska och kulturella upplevelser. Årets Kulturrestaurang låter två världar mötas.

Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS (Restauranger & Storkök) i samarbete med SKF (Svenska kockars förening), Gastronomi Sverige, Chaîne de Rotisseur), Sveriges Bästa Bord, Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet och Restaurangakademien.