Höstlov + museet = ♥

Höstlovet är en perfekt tid för att hitta på saker med familj eller kompisar. Här kommer tips på vad du kan göra på Nordiska Akvarellmuseet.

MÅLA!
Vad är ett stilleben? Man kan säga att det är en samling med prylar som man kan avbilda i sin konst, till exempel genom att måla av dem med akvarellfärg. Och det är precis vad vi gör i höstlovsverkstaden. Här tittar vi på stilleben och väcker liv i sakerna med hjälp av penselns magi.
När: alla dagar under perioden 30 oktober­–7 november kl. 11–15
Läs mer

FILMMYS!
Under en hel dag blir det filmfestival för alla barn och unga på museet! Inled höstlovet hos oss när vi visar delar av Göteborg Film Festival Prismas filmprogram. Dessutom har höstlovsverkstaden extraöppet kl. 11–15.
När: måndag 1 november, flera starttider
Läs mer

LYSSNA!
Kanske är du eller någon annan i familjen extra nyfiken på våra pågående utställningar? Då kan ni gå med på en guidad tur och lära er mer om konsten. Alla under 26 år går in gratis på museet och visningen kostar inget extra.
När: onsdagar kl. 14
Läs mer

TECKNA!
Välkommen en trappa upp för att låna penna och papper och låta dig inspireras av Hilding Linnqvist. I Thordénrummet finns möjlighet att vara kreativ på egen hand och teckna saker du ser eller ord du läser. Hur skulle du avbilda uttrycket ”som att hälla vatten på en gås” till exempel?
När: samma öppettider som resten av museet, tisdagar–söndagar kl. 11–16
Läs mer