Sommarutställning – Tjörns Konstförening 6–21.6 2020

Tjörns Konstförenings bjuder in till sin årliga sommarutställning, denna gång i Fria verkstaden på Nordiska Akvarellmuseet! 

I år presenteras tre konstnärer från tre kommuner, Tjörn, Orust och Stenungsund. Det är tre väletablerade och uttrycksfulla konstnärer som visas tillsammans i sommarens utställning.

Om konstnärerna

Jirina Janzbach
Det viktigaste i Jirinas abstrakta måleri är färg, komposition och konstnären egen sinnesstämning. Tekniket som hon har experimenterat med de senaste sju året kallas ”encaustic”, där värme, bivax och färgpigment är viktiga komponenter. Encaustic är en urgammal teknik och Jirina säger sig ha sin biodling att tacka för att hon upptäckte den. Tekniken fick henne att lämna det figurativa måleriet och idag växer bilderna fram under arbetets gång.  ​
Hemsida

Soile W Algeröd 
Soiles bilder och måleri utgår från själens, kroppens och husens boningar. Där våra kroppar, våra hus och vår plats på jorden finner ro. Det är sammanhängande akvarellytor på stora papper, där färganvändningen tycks till synes enkelt flödande, men i själva verket kräver stor teknikkännedom. Bilderna ger känslan av vår mänskliga svaghet, samtidigt som de visar hoppet vi alla bär inom oss. Kan det vara hennes barndoms flytt från Finland, hennes förfäders Karelska historia som lyser igenom?​
Hemsida

Tintin Hallding 
Efter tankar om att bli ingenjör och några stapplande steg in mot konfektionsmodevärlden, hittade Tintin sitt yrke som guld- och silversmed/designer. Såhär säger hon själv om sin verksamhet:
”Min formvärld rör sig i geometrin och det är också mitt favoritavsnitt i matematiken. Jag lever mitt liv, sedan snart 30 år, på en ö mitt ute i havet, men min inspiration får jag främst från arkitektur och mode. Efter min MFA på Högskolan för Design och Konsthantverk 1995 har jag jobbat inom en rad av områden, men sedan drygt 10 år tillbaka ägnar jag mig helt åt smyckeskonst.”
Hemsida

-

Tjörns Konstförening och Nordiska Akvarellmuseet begränsar antalet besökare som är i lokalen samtidigt och ber alla tänka på att hålla avstånd.