Vanliga frågor

Välkommen till Nordiska Akvarellmuseet! Här får du svar på de vanligaste frågorna inför ditt besök under sommaren 2021.
 

BILJETTER

 

– Kan jag boka biljetter på förhand?

Nej, det kan du inte. När du kommer till museet betalar du din entré som vanligt. Vi begränsar antalet besökare och därför kan du behöva vänta i kö för att komma in.

– Vad kostar det att besöka er?

Entrén kostar 120 kr. Då får du även ett årskort och kan komma åter så ofta du vill under 2021. Alla under 26 år går in gratis. Vi har ingen pensionärsrabatt. På fredagar har vi rabatterat pris kl. 15–16, då kostar entrén 100 kr.

– Måste jag stå i kö fast jag har årskort?

Ja.
 

DITT BESÖK

 

– När är det som minst folk på museet?

Varje dag är olik den andra. Flera vill besöka oss när det är dåligt väder. Soliga dagar är det därför något färre besökare i utställningarna. Vår högsäsong sträcker sig från midsommar till mitten av augusti, då brukar det också vara extra många besökare.

– Var finns parkering?

Utanför museet finns 25 parkeringsplatser samt 2 handikappsplatser. Är det fullt här finns det gott om parkeringar i närområdet, som dessutom bjuder på vackra gångstråk till museet. Läs mer här.

– Vilka smittskyddsåtgärder har ni vidtagit?

Klicka här för att läsa mer om våra åtgärder. Informationen uppdateras löpande.
 

allmän INFORMATION

 

– Vad är era öppettider?

Museet har öppet dagligen under följande tider: måndag–onsdag kl. 11–16, torsdag kl. 11–18, fredag–söndag kl. 11–16 (gäller t.o.m. 12 september). Öppettider för Vatten Restaurang & Kafé hittar du på deras hemsida.

– Kommer ni att erbjuda guidade visningar?

Under sommaren 2021 erbjuds inga fysiska guidningar. En gratis audioguide, som du kan lyssna på i din smarttelefon, finns att lyssna på här.

– Jag besöker er med barn. Vad erbjuder ni för familjeaktiviteter?

Alla som är nyfikna på att måla med akvarell är välkomna till Öppna verkstaden. Se öppettider nedan. Det är gratis, men biljett krävs då antalet platser är begränsade. Klicka här för att läsa mer om Öppna verkstaden.

Öppettider sommar 2021:
9 maj–27 juni
Lördag–söndag kl. 11–14
28 juni–15 augusti
Dagligen kl. 11–15
16 augusti–12 september
Lördag–söndag kl. 11–14 

Ni kan även upptäcka konsten på nya sätt genom vår digitala skattjakt, som vi kallar för Flaskpostens gåta. Få kreativa tips samtidigt som du upptäcker närområdet, och hjälp katten och hunden att lösa gåtan.

_____

Läs mer om:
Utställningar
Öppna verkstaden
Gästateljéerna
Äta
Hitta hit
Aktiviteter
Kontaktuppgifter