Klassbesök

Ett besök på Nordiska Akvarellmuseet kan se ut på flera olika sätt. Som klass kan ni välja att besöka museet på egen hand eller i sällskap med våra konstpedagoger. Väljer man det senare alternativet, finns det också möjlighet att arbeta praktiskt i vår verkstad. Vi anpassar alltid upplägget utifrån ålder, behov och aktuell utställning.

VISNING & VERKSTAD

Elever från förskolan till gymnasiet är välkomna att arbeta med aktuell utställning tillsammans med museets konstpedagoger. Vårt vanligaste upplägg, Visning & verkstad, är två timmar långt och innehåller besök i utställningen med samtal och arbete i verkstaden.

Två grupper kan arbeta parallellt under ledning av varsin konstpedagog. Klassen kan också förlägga en heldag på museet. Då arbetar först halva gruppen med en konstpedagog medan resten arbetar på egen hand tillsammans med sin lärare. Därefter byter grupperna plats.

Pris: 800 kr (2 timmar, helklass)
Kontakt: Linnéa Axelsson, konstpedagog
Tel. 0304–60 00 89 
linnea.axelsson@akvarellmuseet.org

BESÖK MUSEET PÅ EGEN HAND

Alla lärare och elever är varmt välkomna att besöka museet för att titta på våra aktuella utställningar. Det är fri entré för alla t.o.m. 25 år. Medföljande lärare betalar entré.

Om ni planerar att besöka museet med en större grupp, är det bra att meddela detta i förväg.
Kontakt:
Museets växel
info@akvarellmuseet.org
0304–60 00 80

PRAKTISK INFORMATION inför besöket

När ni planerar ert besök, tänk då på att avsätta lite extra tid för toalettbesök, väskförvaring, matintag och förflyttning så att besöket på museet inte blir stressigt.

Väskor och ryggsäckar får tyvärr inte följa med in i utställningen. Det finns låsbara skåp i museets entré. För att använda dem behövs en 10–krona.

Om klassen behöver någonstans att äta medhavd matsäck är det viktigt att meddela detta i samband med bokningen av besöket. Många gånger kan vi erbjuda någon av våra verkstäder för detta ändamål.

Närmaste busshållplats heter Kommunalhuset. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till museet.

Badplatsen Gråskärsbadet ligger precis bredvid museet. Här finns sandstrand, brygga, hopptorn och toaletter. ​