Hoppa till huvudinnehåll
Grund / Christian Kjellvander

På scen

Grund / Christian Kjellvander

    Denna aktivitet har passerat

Foto på Christian Kjellvander på brygga mot blå disig havs-bakgrund

info

Christian Kjellvander är begåvad med en sorts oängslighet och tyngd du bara får av att nöta, nöta, nöta dina färdigheter på vägar, i replokaler och i studior. I många år har han varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, både som soloartist och med tidigare konstellationer.

På senare tid har Kjellvander alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare rock, som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap. Efter en tre decennier lång karriär omnämns Kjellvander numera jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave. När han under början av 2020 släppte albumet Doom Country ihop med Tonbruket fick det Nöjesguiden att benämna det som ”ett sant mästerverk”. Hösten samma år släppte han även sin åttonde soloskiva About love and loving again, som fick ett fint mottagande av kritikerna.

Kjellvanders musik har även beskrivits som rakt igenom trollbindande med en unik ton och vi ser fram emot att uppleva magin som Christian Kjellvander för med sig, när han står på Grund-scenen i november 2022!

Entré: 200 kr 
Köp din biljett här

Buss Göteborg–Skärhamn T&R: 100 kr
Köp din bussbiljett här
Se mer information längre ner på denna sida.

Museet har kvällsöppet!
Fri entré mellan kl. 16–20!

Äta?
Kombinera konsert med vällagad mat och god dryck på Vatten Restaurang & Kafé.
Öppettider 11 november:
Restaurang: kl. 11.30–15 + 18–20
Kafé: kl. 11–22

Boka bord
info@restaurangvatten.se


Information om konsertbuss
Göteborg–Skärhamn T&R
(Tiderna är ungefärliga)
Avgång Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 17.30
Ankomst Nordiska Akvarellmuseet kl. 18.30

Avgång Nordiska Akvarellmuseet kl. 22.00
Ankomst Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 23.00

Christian Kjellvander – Faux Guernica (2018)

GÅ PÅ GRUND!

Grund är ett konsertkoncept producerat av Tjörns kommun och Nordiska Akvarellmuseet. Idén bakom serien har hela tiden varit att erbjuda kvalitativ musik inom ett brett spektrum med spännande artister i en intim miljö till ett rimligt pris. Vi tror på spännande möten mellan artisten, lyssnaren och den omgivande naturen, där flashiga scenshower inte tillåts stå i vägen för musikens budskap. Vi tror att det är en bra grund att stå på. / Artister som tidigare har gästat Grund: Kristofer Åström, Maja Francis, Franska Trion, Mattias Alkberg, Sophie Zelmani, José Gonzáles, El Perro Del Mar, Mikael Wiehe, Vasas Flora & Fauna, Jens Lekman, Joel Alme, Frida Hyvönen, Anna Järvinen, Marit Bergman, Hanna Järver, Edda Magnasson och Niki & the Dove