Hoppa till huvudinnehåll
Sensing Yoga i utställningen

Carin Ellberg / Det kan vara något som havet lägger upp framför mina fötter

Sensing Yoga i utställningen

  • Utställningen
Person sitter med ryggen mot kameran i skräddare på golvet, framför stor väggmålning i gult och grått.

info

Konsten och omgivningarna samspelar med varandra på Nordiska Akvarellmuseet. I utställningen Det kan vara något som havet lägger upp framför mina fötter interagerar skulpturala objekt med målningar och inre landskap förenas växelvis med yttre. Vi låter den kroppsliga upplevelsen bli en del av betraktandet, när vi under detta tillfälle bjuder in kroppens egna rörelser in i utställningsrummen.

Vi börjar tillfället med en kort introduktion av konstnären Carin Ellberg och verken hon har skapat. Därefter leds vi av Karin Backensved genom en mjuk yogaform, kallad Sensing Yoga. Rummet och konsten ger en unik atmosfär som bidrar till upplevelsen.

Sensing Yoga är en mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur och små barn intuitivt rör sig, både i rörelse och i vila. Det handlar om enkla och mjuka sätt att röra sig på, utan fokus på prestation. Vi kommer att genomföra övningarna sittandes på stolar. 

Tillfället passar nybörjare såväl som vana utövare. I Sensing Yoga ligger fokus på meditation snarare än fysisk träning och därför krävs inget ombyte. Det kan vara skönt att bära mjuka kläder, men det är inget krav. Det kan vara bra att känna till att det på museet inte finns omklädningsrum och att ingen dryck får tas med in i utställningen.

Kom gärna i god tid, då museet stänger för övriga besökare kl. 16. 

Entré:
Entrébiljett till museet, 70 kr (under 26 år fri entré). Årskort gäller.
Betalning sker i museets kassa.
Föranmälan krävs.

Boka:
Klicka här för att komma till bokningssidan
(Bokningen öppnar 1 oktober 2022)