Hoppa till huvudinnehåll
Hundertwasser

Denna utställning har passerat

Hundertwasser

  Hundertwasser, 433 THE I STILL DO NOT KNOW
  Hundertwasser, 433 THE I STILL DO NOT KNOW / Det jag fortfarande inte vet, 1960, La Picaudière. The Hundertwasser Non-Profit Foundation, Vienna © 2021 NAMIDA AG, Glarus, Switzerland

  En stor utställning med verk av Friedensreich Hundertwasser visas under sommaren 2021 på Nordiska Akvarellmuseet. Han är en av efterkrigstidens internationellt mest berömda konstnärer, med ett unikt och mycket personligt uttryck med spiralen i centrum.

  Hundertwasser var målare, en visionär konstnär och ekologisk pionjär. Hans verk har aldrig varit mer aktuella än idag. Han brann för natur och miljö, vilket hans konstnärskap också kretsade kring. Hans verk sprakar av färg och kreativitet och har en livskraft och energi som är tilldragande. Han motsatte sig den raka linjen och bröt ny mark för en mer mänsklig arkitektur i harmoni med naturen.

  Utställningens fokus är Hundertwassers verk från tidigt 1950-tal till sent 1970-tal. I presentationen ingår verk på papper i akvarell och blandteknik, grafiska verk, gobelänger och arkitekturmodeller.

  Utställningen är en samproduktion med Die Hundertwasser Gemeinnützige Privatstiftung i Wien. Curatorer: Annette Vogel och Bera Nordal. 

  Bilder från utställningen

  Hunderwasser, Sanner
  Hundertwasser första
  Hundertwasser, Camilla
  Hundertwasser, Camilla
  Hundertwasser, Sanner
  Hundertwasser