Hoppa till huvudinnehåll
Kallbad & konstprat

Carin Ellberg / Det kan vara något som havet lägger upp framför mina fötter

Kallbad & konstprat

    Denna aktivitet har passerat

Foto av museet och klipporna klädda i snö, taget med en drönare från havet
Foto: Per Pixel Petersson

info

Under detta tillfälle förenar vi guidning av konsten, kallbad i havet och samtal över en kopp te.

På Nordiska Akvarellmuseet med havslandskapet omkring får Carin Ellbergs konst en vidunderlig inramning. Som om konsten och omgivningen samspelade med varandra och som om havet inte bara fanns utanför utan även inom konstnären själv. Bland motiven återkommer fantasifulla former som påminner om snäckor, maneter, bläckfiskar och sjögräs – det som skulle kunna spolas ut på en strand.

Låt oss bokstavligen doppa tårna i konstnärens motivvärld.

I samband med utställningen Det kan vara något som havet lägger upp framför mina fötter bjuder vi in till ett tillfälle med kombinerad visning av Carin Ellbergs verk och efterföljande kallbad i det omfamnande havet. Upplevelsen binder samman konsten med naturen och kylan från havet förstärker känslan och minnet.

Vi börjar med en guidad visning ihop med en av museets konstpedagoger. Därefter tar vi oss ut till havskanten för ett gemensamt bad i det kalla vattnet. Efter badet har vi dukat upp med hett rykande te och medan vi värmer oss pratar vi om konsten vi upplevt.

Tag med det du behöver för ett bekvämt och säkert bad. På Nordiska Akvarellmuseet finns inga omklädningsrum, utan vi byter om på toaletterna. Efter badet kan det vara skönt med varma kläder och en badrock att omsluta sig i. Tänk på att du deltar utifrån egen förmåga och på egen risk. Läs gärna på om kallbad och vad som är bra att tänka på för att badet ska bli så säkert som möjligt innan du deltar.

Entré:

Tillfället är gratis, men du behöver betala entré till museet på plats.

Boka:

Begränsat antal platser, förbokning krävs.
Klicka här för att komma till bokningssidan

Kontakt:

Simone Frankel, simone.frankel@akvarellmuseet.org